8. března 2018

Spoiler Alert Podcast - Black Panther

A jsme tu zase, a přinášíme nový díl našeho podcastu Spoiler Alert. Tentokrát se Spimfurtem a Kverulantem meditujeme nad filmem Black Panther, který drtí kasy kin po celém světe, brzo dosáhne na miliardu dolarů, a i v jiných ohledech je to film, o kterém stojí za to si popovídat. Debata nám opět vydržela cca 40 minut, takže je to ideální nahrávka, na poslouchání třeba během vaší přístí seance ve fitku, až se budete u benche nebo na rotopedu snažit přiblížit se vzhledem sexy pantherovi. Je to marná snaha, ale proč se o to nepokoušet, že? Jak jsme se shodli či neshodli v hodnocení filmu, kdo z nás byl nejvíc nadšenej z polonahých černochů válejících se po sobě a kdo se během nahrávání podcastu přizná, že neví vůbec nic o Africe, si můžete poslechnout již dnes. Pokud tedy zmáčknete…. play.

18 komentářů:

  1. Tri dospeli lide rozebiraji hloupost pro maly decka. Cerny decka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A) tri dospeli lide rozebiraji hloupost pro maly decka. cerny decka.

      B) tri dospeli lide rozebiraji fenomen, ktery za 20 dni vydelal 950 milionu dolaru (a slo na nej pres 110 milionu lidi), uspech o kterem si jine filmy (bez ohledu na jejich kvalitu) vetsinou muzou nechat jen zdat.

      C) Black Panther. Aby bila bilou byla.

      D) Peceni je radost. Herak je peceni.

      je vic moznosti jak se na neco divat.

      Vymazat
    2. A. True enough.
      B. Jsou to pořád jen peníze.
      C. Mám rád i černou barvu.
      D. Heroin nenahradí prášek do pečiva a naopak.

      Vymazat
    3. "jsou to porad jen penize" - to ti nikdo nebere. ale to preci neni duvod (to ze to jsou "jen penize) se nezamyslet se nad tim, proc ten fenomen (ktery vygeneroval tolik penez, jedno z hlavnich kriterii uspesnosti filmu) vůbec existuje a co je na nem dobreho a co spatneho.

      a hazet to na to ze "je to film pro decka" je ponekud… detske. ta cisla navstevnosti vypovidaji o tom, ze na to rozhodne nesly jen deti. A i kdyby, nebo se za "decka" povazuji automaticky vsichni Pantherovi divaci, tak je stejne blbost tuhle spolecenskou volbu ignorovat jako neco nepodstatneho.

      Kdyz uz nic jinyho, tak to vypovida o tom ze velka cast spolecnosti je tvorena prevazne tema detma. A to je dobry si pripustit.

      Vymazat
    4. Ja ti ty peníze přece taky neberu. Jen poukazuji na to, že ten film je takový fukar na dolary. Příběh je zčásti nepochopitelný - protože nedává smysl - a zčásti směšný.

      Black Panther by taky mohlo být volné pokračování filmu White Tiger. Ale místo PzKpfw VI by tam byl PzKpfw V, a z nějakého důvodu by byl natřený na černo. Nebo by byl úplně vyhořelý. Je mi to jedno, jen mi dejte špetku reality.

      Vymazat
    5. je tam vic nez spetka reality. videls to?

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Těžké rozklíčovat. Pilky? Pilulky? Plukovník I, zvaný Chung, velitel 28. jezdeckého pluku Kuonmintangu?

      Vymazat
  3. Možná jsem byl na ten tvůj film příliš příkrý, Nickie. Vždyť, at the end of the day, when all is said and done, je to jen banda černých herců a hereček having fun and bringing home the bacon. Proto měním svou posture z "rejpat no matter what" na "blahosklonně ignorovat".

    Do roka a do dne si položíme otázku "Je lepší Černý panter nebo Růžový panter"? A může být, že odpověď bude v obou případech "Jaký Černý panter?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nastesti z prikreho se da snadno sklouznout

      Vymazat
    2. podle me ma ten film porad neco navic oproti tradicnim marvelovkam (lepsi scenar a lepsi zakladni konflikt a padoucha), bohuzel ma taky o neco min humoru nez ty nejlepsi marvelovky (guardians of gallaxy). ale myslim ze blahosklonna ignorace je akceptovatelny postoj. domluveno tedy.

      Vymazat
    3. Líbilo by se mi, kdyby Death napsal nějaké recenze na zapomenutíhodné komerční filmy, myslím, že jeho barvitý sloh by byl oblíben. Slovo "barvitý" jsem použil stejně náhodně jako přídavné jméno "černošský" v podcastu, nemyslel jsem tím nic rasistického. :(

      Vymazat
  4. Bude se mi film libit, kdyz nesnasim cernochy a pokladam je za menecennou rasu? Dekuji za odpoved.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslim ze jo, rozhodne se vyplati si na to koupit listek do kina a jit to zkusit. mozna teda vic cernochum nez tobe, ale urcite se to nekomu vyplati.

      Vymazat
    2. Myslím, že nebude, budeš se dívat na celý film s údivem podobným českému turistovi, který se na dovolené poprvé setkal s tureckým WC a snaží se smířit s faktem, že ho bude muset použít.

      Vymazat
  5. Rozdavaji v americkych kinech k filmu melouny a kurata misto popcornu? Dekuji za odpoved.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. melouny ne (bohuzel, dala bych si) kurata ano. ale z meho pozorovani cernosi preferuji v kine hot dogy. cim to bude?

      Vymazat
    2. dats laicist!

      Vymazat