22. listopadu 2017

Thajskem ku zdraví: a je to tady - umírám! (24)

1. Dalo se to čekat. Muselo to přijít. Doufala jsem sice, že zemřu doma, obklopená milující rodinou (a koblihama s vanilkovou náplní), ale není mi přáno. Chcípnu v Thajsku, obklopená lidma co neumí mojí řeč, teče z nich na mou téměř-mrtvolu pot, a koblihu mají zakázáno mi byť jen ukázat na obrázku. To je pech.

2. Tož věci se mají tak. Před týdnem tu došlo ke zranění, kdy jedné z těch nejvíc fit klientek tady, slečně co 10 let dělala Taekwondo a byla ve fantastický kondici, praskla při tréninku achilovka. Jakože úplně. Pochopitelně tím pro ní trénink skončil, odvezli jí do nemocnice a šla na operaci. A to prosím když došlo ke zranění nedělala nic šíleného, stála u pytle a kopala do něj kolenem. Lidi tu dělají bizarnější věci, jako třeba nošení závaží na krku atd.


běžný sobotní večer v Kralupech…

3. To její zranění mne ale natolik vyděsilo, že jsem zavdala příčinu svému latentímu hypochodnrismu, aby se naplno rozvinul. Ale chápejte: když mohla achilovka prasknout holce, která váží polovinu toho co já a je v kondici, proč by na řadě nyní neměla být nějaká moje součástka, neřku-li právě achilovka? Zvláštěpak když taky pořád do něčeho kopu, žeano?

die, you scum bag, die
.
4. Jelikož jsem vysoce sugestibilní osoba, netrvalo dlouho a zmíněná část těla mne začala pobolívat. Svěřila jsem se Italovi, který pravil, že na to aby někomu praskla Achilovka, navíc v zrovna při tom, co slečna dělala, musela ta šlacha být již předtím zraněná, nebo k tomu musela mít slečna genetické dispozice. Ať se tedy nebojím (a nevymlouvám a šupajdím do ringu). Nuže dobrá. Koupila jse si aspoň legrační silikonové návleky na patu, které sice asi prasknutí achilovky nezabrání, ale mám s nimi "lepší pocit". Při té příležitosti jsem také neodolala a koupila si na trhu se silikonem i prso. Jedno mi přišlo, že prozatím stačí.

také jste někdy chtěli silikony?

5. Dávám na sebe tedy posledních pár dnů velký pozor. Tedy když jsem bdělá. To dá rozum. No a tím se dostáváme k důvodu mé jistojistě nadcházející ukrutné smrti: byla jsem napadena a zbrutalizována zatímco jsem spala! O tom by jistě mohl své vyprávět například Peter Gallagher. No tak nyní se něco podobného stalo i mne. Pod rouškou noci mne napadl hmyz!

jestlipak je útočník ještě mezi živými?


6. V noci mne totiž něco kouslo. A podle typu otoku, tvrdosti místa bodnutí, ukrutného svědění a mírné bolesti, kterou v té oblasti nyní již druhý den cítím, mi bylo následně odborně diagnostikováno, že se nejedná o kousnutí od komára, nýbrž od pavouka!!! Tušila jsem, že na mne pavouci mají spadeno! Proto jsem již před dvěma týdny šla zde k lékaři, když jsem se domnívala, že mi jeden zalezl do ucha. To sice bylo přístrojovou prohlídkou na ORL vyloučeno, ale zřejmě se o tomto nařčení nějak dozvěděla pavoučí komora v campu a rozhodla se pro odvetné jednání za pomluvu. A tu odvetu vykonala ve formě útoku na spící ženu, která je delší než průměrný Thajec, tudíž jí z pod deky pravidelně koukají nějaké části těla, kam je možné jí hryzat.

jako zde kotě hryže do neozrbojeného dortu, pavouk asi hryzal do mě


7. Když mi řekli, že to je pavoučí kousnutí, udělala jsem tu chybu, že jsem si vyhledala pavoučí kousance a průběh jejich léčby na internetu. To jsem neměla dělat. Jednak mi google, (jako obvykle) sdělil že umírám na rakovinu (ale to už jsem věděla nějakou dobu), a druhak ty obrázky co jsem tam našla jsou příšerně nechutné. Představte si opak tohoto obrázku třeba. Tak nějak totiž vypadají ty pavoučí kousance. Jako opposite cake.


pozn. autora: pouhá pomůcka na natáčení
8. Přes ujišťování zdejšího personálu o tom, že mi smrt, ani gangréna a uříznutí údu nehrozí, mi přijde, že je to pouze otázka času, než chcípnu, a že mi jen milosrdně lžou. Nechala jsem si na kousanec natřít směs nějakých Thajských bylinek (protože český Fenistyl dělal velké H), a mírně to sice pomoho s tím příšerným neustálým svěděním a pálením co trvá již 48 hodin ale i tak cítím velký diskomfort a zarudnutí a otok trvá.

bitch, that was my pet spider!

9. Je tedy na místě zrevidovat závěť a updatovat pohřební aranžmá. Jako každý rozumný člověk mám samozřejmě svůj pohřeb i uspořádání majetku pečlivě předpřipravené ale poslední revize proběhla k srpnu a od té doby se jistě něco změnilo. A nyní to je potřeba zohlednit. Například vyškrtnu ze seznamu pozvaných na pohřeb svou zdejší 19tiletou 55kilovou kamarádku, která mě včera při sparringu totálně zrušila. Že by jí ten black belt v karate v něčem prospěl i v boxu? Ano, je rychlá jak pavouk co skáče člověku do ucha! Ale aspoň už jsem při tomhle sparring neměla při úderu druhou ruku tak proklatě nízko jako při tréninkgu s Italem, z kterého je úvodní fotka. Při kterém jsem nevím proč dělala samé blbosti a dostala tak zaslouženě na budku. Jako kdyby mi poslední 3 měsíce můj trenér boxu v New Yorku neříkal, že mám problém se snižováním druhé ruky při úderu a jednou se mi to pěkne vymstí!

holky v ringu, no… co na to říct….

10.Budiž mi ale ke cti, že i přes pokročilé stádium nadcházející smrti stále ještě cvičím. Ale to už víceméně jen proto, že se chci vejít do rakve standardní velikosti. Držte mi palce. 

ta svině mě hryzla kam jinam než DO ACHILOVKY!

11 komentářů:

  1. jasně, že do achillovky. to se prostě MUSELO stat :D
    keep fighting! be pirate ;)

    OdpovědětVymazat
  2. ruka dole a .... a jsi moc blizko u nej, davas direkt a ta ruka se ti krci, ale postoj na prvni fotce dobrej

    ALE na posledni fotce tam vidim OBE ruce vyslany do uderu! wtf! ta holka je u tebe priserne blizko a nevytaci rameno (tezko rict jestli protoze karate - ti to nedelaji), nechod k ni tak blizko, strilej jenom jednu ruku, asi na ni dosahnes, aniz by ona dosahla na tebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rada bych rekla ze ta druha ruka byla nepovedenej blok, ale bolestiva pravda je ze NETUSIM co se v te chvili delo, busila do me tak rychle, ze sem vubec nestihla nad nicim premyslet, byt na me coach porvaval zhruba stejny rady jako ty ted… dneska mame dalsi kolo. tak uvidim jeslti se nejak mentalne vzmuzu na lepsi soustredeni.

      Vymazat
  3. Článek obsahuje hned několik hlubokých pravd: 1, všichni chcípneme ("někteří by řekli "umřeme"); 2, je to pouze otázka času a konečně 3, někteří z nás si ohledně toho lžou (totiž že to v nějakém smyslu není pravda). Bravo.

    OdpovědětVymazat
  4. kdybys ejakulovala ze zapesti, tak ten pavouk byl radioaktivni a ceka te zajimava kariera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by byla vyhra. rozhodne lepsi udel nez gangrena, amputace, smrt.

      Vymazat
    2. Rastie v thajsku skorocel?
      (Jitrocel)Tak rozzut(zvejkat) v ustach so slinami dat na ranu.

      Vymazat
    3. jo uz mi na ranu dali smesici asi 17 ruznejch bylinek. a vypada to ze minimalne jedna z nich zabrala… ted uz teda jen cekam na ty superpowers..

      Vymazat