11. května 2016

The Boss - Melissa nutně potřebuje lepšího režiséra [4/10 A.S.]


1. Melissa McCarthy je nadaná komička. Režiséři sice většinou těží (podobně jako u Rebel Wilson) primárně z faktu, že je tlustá, z čehož se dá náramně dobře dělat legrace, ale škoda že podstatně méně využívají toho, že umí bejt sama o sobě vtipná, bez ohledu na váhu. Důkazem je film Spy, nebo i její menší výstup v Bridesmaids, ale bohužel už ne ve filmu The Boss, kde hraje hlavní roli.

2. "Komedii" o tom, jak sirotek k bohatství přišel (skrzevá svou dravou a dominantní osobnost)  a pak o bohatství přišel (skrzevá svou nadutost a hloupost), aby pak k novému a ještě většímu bohatství přišel (skrzevá dementní Hollywoodský scénář) napsal a režíroval Melissin manžel Ben Falcone (jo ten air marshal z Bridesmaids). Kterému by se mělo zakázat svou ženu režírovat, protože už spáchal dost trapnou Tammy. Problém je, že Tammy i The Boss byly komerčně úspěšné filmy, takže asi se dočkáme dalších hrůz z rukou této dvojice.

3. Přitom by stačilo tak málo. Dát jí trochu lepší scénář a nějak víc ji režijně krotit. Což u The Boss byl největší nedostatek. Zatímco většina postav ve filmu si aspoň hrála na realistické osoby, Michelle Darnell (McCarthy) působí jako Melissina zlá karikatůra křížená s Paulou Deen.

4. Ale dobře, zkusím to vnímat jako parodii na hraně s groteskou tedy. Takže, miliardářku svede z cesty její sok v byznysu (rámcově vtipný Petr Dinklage), stát jí obviní za "insider trading", zabaví jí veškerej majetek a ona de do vězení. Poté co se dostane ven, vyjde najevo, že nemá nikde žádné peníze v rezervě, ani nějaký další majetek či skutečné partnery, přátele nebo něco podobného, takže jí nezbývá nic jiného, než jít přebývat ke své bývalé sekretářce (ke které se chovala hnusně) a té se pokusit nezničit život a dostat se zpět ke svému bohatství a to prodáváním cukrovinek přes síť malých skautek. Jo a poznat při tom sílu přátel. Mno.

ne, tohle není film o stávce francouzských aerolinek

5. Dá se v tom filmu něčemu zasmát? Jo uřčitě. Melissa umí výborně podat téměř jakejkoliv vtip, takže zlepší kvalitu i jinak hrozně trapných hlášek, a těm pár průměrným dodá jiskru. Takže její verbální útoky na matku školní "lesbičky" sou k zasmání, stejně tak jako například scéna ve které (údajně improvizovaně) ochmatává a kritizuje prsa té své sekretářky (nyní bytné a byznys partnerky), kterou hraje Kristen Bell, nebo kde si od ní nechává bělit zuby. Ale těch scén je zatraceně málo.

prsa nemají být na břiše?

6. Ve filmu se mimo Melissy, Kristen Bell a Dinklage/ho mihne ještě Kathy Bates (údajně nadšeně a není to poprvé) a Kristen Schaal - další schopná komička, jejíž talent je zde plejtván po hrstech. Skoro všichni bojujou s tím, že mají dle scénáře fakt hloupé dialogy a většina scén má debilní i samotný průběh a vtipy špatné načasování.

hele na trpaslíka má vážně dobrej penis

7. Asi nejlepší na celém snímku sou zkažené zábery, které sou k vidění na plátně po skončení filmu. Jinak vtipnější než celej Boss je tohle interview. Je vidět, že potenciál to mělo, tvůrci byli nadšení, budget to mělo únosnej, tak holt škoda že Falcone prostě není lepší režisér a scénárista. Asi by měl spíš zůstat u hraní.


věřte nebo ne, zrovna ten pták tam má své místo.

8. Co se mi na filmu nelíbilo? Nejvíc asi ta "promarněná šance". Dá se na to totiž koukat a říkat si: stačilo relativně málo a mohlo to bejt slušný. A to je děsnej pocit. Hodně toho tam je "jen" nudný ale sou tam i vyloženě trapný místa. Obzvláště hrozný sou scény kdy se skautky bijou. Ne že by mi vadilo, když se malý holky brutálně řežou, to vůbec ne, ale za komediální scénku už dnes nejde považovat jen to, že dá holka holce pěstí nebo jí kopne mezi nohy. Povedená a vtipnější scéna kde je mlácená žena je například ve filmu 22 Jump Street nebo v mém oblíbeném It Crowdu (Oh April, Its Not the Same!). Jo a to že by boháč odsouzený za jeden incident (navíc tzv "victimless") měl tak společensky i obchodně zničenej život jako Darnell v The Boss, je taky nesmysl. Ale jeden z těch menších, v tomhle celém dost nesmyslném a zbytečném filmu.

ten film byl její nápad, přísahám

9. Co se mi na filmu líbilo? Scéna se zkoumáním správného umístění prsou Kristen Bell (výborná práce kostymérů) a sexuální scéna mezi Dinglagem a Melissou (a není to jen proto, že se občas kouknu na porno s trpaslíkama, ta scéna je prostě vtipná). Vedlejší postavy Cecily Strong a Tylera Labina taky mají pár povedených momentů - zejména vysvětlovaní do jaké kategorie mužů patří tlustej ajťák a jaký typ sexu si může dle toho představit jako realistický. A bod de Melise čistě za to, že z tý velesračky svojí přítomností udělala aspoň jen průměrnou sračku.

 En garde!

10. Pro koho film je? Pro zcela nekritické obdivovatele Melissy McCarthy. Pro lidi, kterým se líbily filmy Tammy nebo Identity Thief. Možná pro ty, co se jim líbilo The Heat (kde byla Melissa úspěšně spárovaná se Sandrou Bullock) ale mají fakt nízká očekávání (Heat je o několik tříd výše než The Boss). Pro ty, co se chtějí podívat jak nízko či vysoko má prsa Kristen Bell a sou ochotni kvůli tomu přetrpět 90 minut okolní omáčky. Pro ty, co si přáli někdy seřvat matku/ sousedku/ učitelku/ náhodnou ženskou na ulici která je děsně štvala a potřebují inspiraci. Možná pro ty, co se jim hodně líbí filmy Adama Sandlera a zároveň jim nevadí, že The Boss klesne eště hlouběji do fekálnosti prezentovaného humoru.  Dál pro ty, co chtějí vidět liliputa mávat llightsaberem na tlusťošku, a konečně pro ty, co se jim líbila s Melissou i Hangover 3; may the franchise rest in peace.







7 komentářů:

  1. Spy teda fakt neni dukazem ze by byla vtipna. Ne. V nejlepsim pripade je tam tolerovatelna ve chvilich, kdy nezabira misto na platne J. Lawovi nebo ty mlady divoky kocicce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 36 je mlada divoka kocicka? nuze dobra... a ted si dej ponozky zpet do tlamy, kam patri a kusuj.

      Vymazat
    2. Mne je 35 a jsem mladej naparujici se kocour keryho nejlepsi forma jeste ceka...

      Vymazat
    3. ceka te leda tak vyprask

      Vymazat
    4. Ceka te fantazie bez realizace! Wrau.

      Vymazat
    5. to wrau si nech pro ty dva cernochy v temny aleji

      Vymazat
    6. Jsou vůbec dva černoši v temné aleji vidět? --- tady vidíte, jak hloupé jsou rasistické vtipy! Samozřejmě, že jsou vidět! Mají oblečené svítivě bílé tepláky, nesou si hořící letlampy a bělma jejich očí se chtivě dívají na Čaču.

      Vymazat