7. června 2016

Popstar: Never Stop Never Stopping [7.5/10 A.S.]

1. Popstar: never stop never stopping -pro některé odkaz na Bieberovo "never stop believing"- je mockumentary, který si dělá legraci ze současné hudební scény, hip-hoppové kultury, ale hlavně showbyznysu obecně. Dělá to podle mě velmi dobře, vtipně, chytře, hudebně nápaditě a především záživně. Koneckonců film je produkovanej Juddem Apatovem a napsanej a zrežírovanej (dvěma členy) skupinou Lonely Island a to už oboje určitou záruku kvality má.

2. Ústřední postavou snímku je Connor4Real (Andy Samberg), který získal slávu coby člen z hip-hopového tria "The Style Boyz", ze kterého narcistický front runner Connor odešel, aby se věnoval sólové dráze. První album mu vyšlo, Connor je celosvětově milovaná hvězda a své druhé album vydává právě teď. Zbylí členové tria sou v pozadí, uražený Lawrence se vzdal showbyznysu úplně a pěstuje rostlinky na farmě a dobrácký Owen dělá Connorovi něco jako djje na jeho velkolepých show. Druhé sólové album ovšem neboduje a nastává drama.

3. Pokud neznáte trio komiků působící pod názvem The Lonely Island, doporučuju si od nich před zhlédnutím filmu něco pustit. I sexy borci jako Grim. Dobrej na začátek je Like a Boss, MotherLover nebo Jizz In My Pants. V MotherLover Samberg účinkuje s Justinem Timberlakem, častým spolupracovníkem, který se v docela vtipné mini-roli plyšové ryby mihne i v Popstar:nsns.

4. Film je dělaný jako fiktivní dokument a koho napadne This Is Spinal Tap z roku 1984 tak není daleko od vhodné asociace, i když stylově je film bližší spíš dílku Part of Me o Kathy Perry nebo Believe o Justinu Bieberovi. Když sme u toho Biebera, hodně lidí hledá v Popstar: nsns paralelu s Bieberovým životem a nacházejí tam i nějaké shodné body, ale sám Samberg řekl, že to není parodie na Biebera, a pokud to má nějakou reálnější předlohu ve skutečném světě, tak už stín padá spíš na samotné Lonely Island. Plus tak trochu na jedno pr-fiasko kterého se nedávno dopustili U2, když své nové album procpali všem na Itunes, aniž by si o to uživatelé sami řekli.

Lunatic sou pasé, teď sme tu my!
5. Lonely Island tvoří mimo Sanbgera ještě:  Akiva Schaffer a Jorma Taccone. Samberg je ale podobně jako jeho Connor4Real "natural front runner" takže i v Lonely Island své spolupracovníky občas trochu zastiňuje, ačkoliv Schaffer i Taccone sou bezesporu podobně talentovaní a schopní. A oba také úspěšní komici, scénáristé (Saturday Night Life), hudebníci, režiséři a herci.


We Are Not Gay. I mean it. Being Gay is cool. But we are not gay.
6. Samberg získal na popularitě v poslední době zejména díky oceňovanému a i divácky úspěšnému seriálu Brooklyn 99, kde ukázal, že umí po několik sezón pravidelně hrát "oblíbitelnou" postavu a tu oblíbenost udržet a eště za to dostat Golden Globe. Zajímavý je, že ale není pořád ještě takové "household name" aby utáhl  sám "box office".* Jeho filmy totiž sou opakovaně komerčně neúspěšné. Ano, jeden z nich bylo i nepovedené Thats My Boy s Adamem Sandlerem. 


uvítá mě ještě nějaké filmové studio s otevřenou náručí?
7. Proč ale kvalitní a vtipný film, jako je právě Popstar: nsns, v kinech neuspěl? 4 mega za první víkend je totiž tzv "flop" a to dost velký. Byť rozpočet sám je "jen" 20.  A i když jetě může tenhle typ filmu hodně nasbírat v tzv "následných prodejích"  jako je tv plus příjem z internetu. Ale i tak je to zatím brané jako fail. A proč se to stalo u dobrého filmu? Protože je to vlastně jen 30 skečů Lonely Island za sebou a na Samberga sou lidi pořád eště víc zvyklý koukat v televizi a na počítači. Ať už na jeho výstupy v Saturday Night Life, nebo na netu s Lonely Island, do kina zatím (nepočítáme-li mega úspěšnou Transylvánii) sám Samberg eště fanoušky nepřítáhne. A ačkoliv je ve Popstar:nsns hodně (ale fakt hodně) dalších zámých lidí: Martin Sheen, Pink, Usher, Timberlake, Will Forte, Maya Rudolph, Paul Sheer, Sarah Silverman, Mariah Carey, Will Arnett, Simon Cowell, Paul Mc Cartney, Bill Hader, Chelsea Perretti, Michael Bolten, Ringo Starr, Carrie Underwood, Seal, Adam Levine, Jimmy Fallone, Joan Cuscak, Snoop Dogg, (a to mi učitě eště někdo uteklo) na kino-hit to nestačilo.


svět je plný deprese, a to nejen z tržeb vašeho filmu, kluci
8. Co se mi na filmu nelíbilo? Právě to, že film, podobně jako Trainwreck, místy působil víc jako platforma pro jednotlivé skeče, než souvislý film. Ale rozhodně to není bezduché napojování, to zas ne, ale toho, komu se nelíbí styl The Lonely Island obecně film asi nenadchne na celejch těch 90 minut. Jinak mně se nejvíc nelíbil ten rádoby dokumentární styl, protože to mi prostě v dnešní době přijde už pře-používaný a za to strhávám rovnou dva body. Dost už bylo talking heads a rádoby funkčních kamerovejch úhlů!


mám dělat jakože místo mačkání play na Ipodu I am actually spinning?
9. Co se mi na filmu líbilo? Je to vtipný. Je to chytře vtipný. Je to dobře zahraný. Má to skvělou hudbu. Celej soundtrack je nesmírně originální a vtipnej a Lonely Islands vyprodukovali kvantum novejch hitů. Ať už je to Humble, Finest Girl, nebo Mona Lisa, určitě jen tak nezapadnou. Scéna s vlky a Sealem se obzvláště povedla, stejně jako všechny záběry se želvou. 
podivej, ten výběr byl jednoduchej. I chose the lamb. You can fuck off.

10. Pro koho film je? Pro fanoušky Lonely Island nebo Andyho Sandberga. Pro ty, co rádi sledují parodie. Pro ty, komu eště neleze krkem mockumentary style. Pro ty, co se chtějí nechat inspirovat opravdu unikátním svatebním a pohřebním obřadem  (tak nějak pohřběte i mě, prosím). A pro ty, co chtějí v kině vidět  kde je hranice schopnosti přijímat politicky nekorektní zábavu na nejen svých přátelích ale i okolosedících. Z našeho kina po jedné písni odešly dvě ženy. To že měly na sobě hijab je jistě jen shoda okolností. Pevně tomu věřím.


who's next bitchez?

Zkusím to česky: jeho jméno není ještě mezi lidma tak známé, aby samo o sobě zaručilo úspěšný prodej lístku v kině. Eh.  

7 komentářů:

  1. Že zdvořilosti jsem přečetl aspoň popisky pod obrázky. Samotnou recenzi jsem nečetl, je o věcech, kterým nerozumím a dokonce ani nechci rozumět (a to je u mě výjimečné!). Počkám si, až budeš recenzovat nějaký válečný film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. valka je gej, ani jedna se nepovedla a na lidi ma zhoubny vliv.

      Vymazat
    2. grim NENI sexy borec!

      Vymazat
    3. je ti film Warcraft dostatecne valecny? ma slovo valka v nazvu, tak snad by moh. Na ten bude recenze vo vikendu, tak se dockas.

      Vymazat
    4. Není dostatečně reálný. Přesněji řečeno, není vůbec reálný. Takže nebudu mít nic, co bych k němu dodal.

      Vymazat
    5. nuze dobra, dalsi v poradi je za tyden: The Last King (birkebeinerne) - based on true events - from civil war-ravaged Norway - jestli te nenadchne vyhlidka na tohle tak uz nevim co s tebou, nevdecny ctenari.

      Vymazat
    6. chtit se zavdecit smrtakovi je hrich plus znamka patologicke poruchy osobnosti

      Vymazat