24. února 2016

Dirty Grandpa - De Niro neumí hrát, pošlete to dál [1.5/10 A.S.]

1. Špatné, špatné, špatné. Všechno ve filmu Dirty Grandpa je špatné. Prosím nepleťte si to s relativně povedeným Bad Grandpa (Jackass production) nebo (nedejbože) se skvělým Bad Santa.
tohle byl originální poster - aspoň odkazující na dobrý film, když už nic jiného
2. Dirty Grandpa je totiž fakt ultrasračka. Počínaje scénářem (který byl údajně dlouho na seznamu "zajímavých ale nezpracovaných scénářů" -wtf), přes obsazení, a konče šíleně nenápaditou režií s hrozným necitem pro "comedic timing". Což je na jednu stranu divné, protože jí režíroval brit Dan Mazer, kterej má bejt vtipnej a jehož to byl už třetí režijní počin, ale na druhou stranu: Bruna jen velmi částečně spolurežíroval a I Give It a Year nebyl žádnej zázrak. Ale nebyla to aspoň takováhle vostuda. Holt zjevně ne každej, kdo umí vtipně psát (Mazer byl nominovanej za scénář k Boratovi ale pozor, opět pouze za spolupráci, bůhví kolik toho napsal sám) umí vtipně režírovat*


3. Možná kdyby film měl lepší scénář a ne tu srágoru, tak to mohlo bejt lepší. Ale scénář je od debutanta Johna Phillipse. Kterej a teď se fakt držte židle: spolunapsal Bad Santa2, co se právě natáčí. Ale nenatáčí ho už šikovnej a originální Terry Zwigoff, ale totálně průměrnej Mark Waters. Nevermind, zpět k průseru jménem Dirty Grandpa.

Niro prej tu zvedačku s Efronem udělal sám. Ok.  A dál?
4. Robert De Niro v titulní roli. Čerstvě ovdovělého dědy, jehož jediným smyslem života je nyní si "pořádně zaprcat". No problem there, tenhle pocit známe všichni. Niro si chce ovšem zaprcat "s juicy vagínou nějaké čerstvé dvacítky". Nekecám, to tam fakt je. A ani to mě nedere. Ale von to prostě neuhraje. Tu roli měl původně dostat Jeff Bridges, nebo Michael Douglas.  Možná by to dopadlo celý líp. I když Douglas taky neumí komediální role. Ale De Niro ukazuje, že fakt nepatří do stejné ligy jako například: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Harvey Keitel, nebo Kate Winslet, tedy lidi co sou vždycky relativně či úplně dobří (dobře hrající),  i když mají třeba místo dialogu sračky nebo neschopného režiséra. A jo, říkám zcela při smyslech: patří tam i Adam Sandler. Byť ten má většinou místo dialogu sračky a k tomu neschopného režiséra. Jak se to pozná? Jednoduše - Sandler umí dramatickou i komediální rovinu. Možná ji hraje často stejně (což je ovšem produkční a režisérská škatulka, ze které Sandler umí vybočit, stejně jako třeba Jim Carrey) ale uhraje to i pod špatným režisérem a mizerným scénářem, tak, že netáhne sám ten film dolů**. Narozdíl od Nira zde. 

A nemohl bys mě naučit jak hrát v komediích, Zacu?
5. Robert De Niro totiž komedii bez skvělého scénáře a zároveň dobrého režijního vedení neuhraje. Prostě ne. Všimněte si že jediné dobře zvládnuté komediální nebo odlehčené role má pouze pod kvalitním/zkušeným režisérem s dobrou předlohou. Ať už Ramisovo Analyze This nebo Vaughnův Stardust, či Roachovo Meet The Parents (film se vám líbit nemusí, ale De Niro je v něm dobrej). Jo a to je ten samej Jay Roach co natočil Austina Powerse anebo teď překvapivě dobrý film Trumbo

6. Ale konec přednášky o tom jak Robert De Niro neumí hrát. K filmu Dirty Grandpa se dá říct toto: je to děsně trapná sračka. Zoufale se snaží o to být nekorektně vtipná a možná i bořící nějaké bariéry, ale ve výsledku je jen zoufalá.  A to přesto, že je tam: celý nahý penis (hodně z blízka), mnoho nahých prdelí, nějaké ty kozy a dosytosti mužské nahoty.
Na penisu mám plyšovou hračku. Že nikdo neuhodne co bude dál?
7. O čem film je? O tom jak "perverzní dědeček" chce spát s dvacítkou a jeho konzervativní vnuk (Zac Efron, konečně zase dostávající šanci být v mnoha záběrech nahý) mu dělá cock-blocking. O ničem jiném. Nějaká cesta na Floridu a děda-vnuk bonding je vedlejší a nesmírně trapné.

8. Co mi na filmu vadilo? Vše až na Efronovu nahou prdel. Film není vtipný, špatně se v něm hraje (Nejhůř Niro, pak Dermot Mulroney, pak Adam Pally který jen vykrádá Zaca Galifianakise, pak Efron), nic komediálního nefunguje, kamera je divná, barvy hrozné, soundtrack nula, střih příšernej, prostě fakt všechno špa a nejvíc ty nevtipný vtipy na sílu.

ukaž ty pěkný malý kozičky, bude to vtipné když ti na ně sáhnu, ne?
9. Co se mi na filmu líbilo? Efronova prdel, kozy Aubrey Plaza, (která spolu s Jasonem Mantzoukasem sou jediní jaktž takž netrapně hrající toho filmu), a to bude asi všechno. A to se snažím. Sami víte, že trapné komedie sou normálně vyloženě můj šálek kávy. Ale tohle fakt nešlo. Není tam nic. Nic, nic, nic. Nebo má být vtipné, že perverzní děda se jmenuje Dick a strká v posteli svému vnukovi do obličeje nahé (hezky obřezané) péro? Vlastně, jo, dovedu si představit že i to by se mohlo natočit vtipně. Koneckonců stařecký péro v posteli je vtipně udělaný třeba v Anger Management (a zase ten Sandler, co?) ale tady to prostě nevyšlo.

bacha bude nahej penis. dědův. v xichtě vnuka. Proč? Who Cares?!

10. Pro koho ten film je? Nevím. Fakt ne. Pro ty nejzarytější fanyky nahý prdele Zaca Efrona (ta tam hraje dost velkou roli, to si užijete). Pro lidi co sou ochotný jít do kina opilí nebo zhulený. Ale pro ty mám lepší film. Takže fakt nevím. Dávám 1.5 bodu z 10. Půl je za to že ten film má nějakej začátek, prostředek a konec a bazální byť dementní příběh. Půl za Efronovu křehkou prdel i když v polovině scén ho doublovali. A půl za jedinej povedenej vtip filmu: Cockblocking vs. Terminátor. Víc toho tam fakt není. Sorry ya'all.

* Mental note to self: na to pamatuj!
** jo, vím že s tímhle moc lidí nesouhlasí, ale eat my shorts.

3 komentáře:

  1. Jestli má někdo pocit, že DeNiro Byl v Meet the Parents dobrej, tak to porovnejte s hereckým uragánem Dustina Hoffmana a Streisandkou ve dvojce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, provedeno, porovnano. meli debilni role, priserny dialogy, ale sam Hoffman byl furt relativne dobrej, on sam svym hranim film nestahoval dolu. Kdezto Niro presne to dela... (minimalne tady)

      Vymazat
    2. No právě, byli zábavní a Niro je proti nim prostě vlažnej

      Vymazat