12. ledna 2016

Daddy's Home - na co se do kina jít nevyplatí [3/10 A.S.]

1. Film "Taťka je doma" (případně "tady je to taťkovo") je jedním z těch mála filmů u kterých se odvážím říct, že nestojí za výlet do kina. A že s tímhle výrokem já, člověk kina normálně podporujcí na max, hodně šetřím.

2. Will Ferrell a Mark Wahlberg nudí ve snímku o tom, co se stane, když se nový manžel co vyženil dvě děti a bývalý manžel/biologický otec těch samejch harantů začnou manipulativně přetahovat o svoje místo v jejich životech.



3. Režisér a o 4 scénáristy víc, než bylo třeba asi vsadili čistě na dvě věci: A) Ferrell a Wahlberg už jednou film utáhli zde a B) když scénář napíše 5 lidí, z nichž jeden psal dobrou Entourage, druhej komerčně úspěšné We Are The Millers a Hot Tub Time Machine, třetí Horrible Bosses 2, Dumb&Dumber 2, čtvrtý Tropic Thunder, M.I.B.3 a pátý (ano!!) celou řadu fajn snímků jako Anchorman, The Other Guys, nebo teď uvedený The Big Short, tak film přeci nemůže dopadnout špatně.

4. V určitém ohledu měli pravdu. Film se skromným rozpočtem 50 mega dolarů má po třetím víkendu v kinech už na kontě melounů 155 a určitě to ještě poroste. Takže producenti si mohou mnout ruce.

5. Škoda jen, že film není moc vtipný. A to říkám přesto, že ti herci patří k mým oblíbeným, většinu těch scénáristů za nějaký film na kterém se podíleli uznávám a Sean Anders režíroval i Adama Sandlera s Andy Sambergem a tudíž to nemůže bejt úplnej debil.

6. Film stojí na zápletce: Will Ferrell: "já sem hodný ťuňťa a chci mít rád tyhle dvě vyženěné dětičky"/střih: Mark Wahlberg: "já sem sexy drsňák, a chci aby ses přestal vochomýtat kolem mý bejvalky a mejch dětí a ideálně rovnou zdechnul". Akce.

7. Marně se snažím vzpomenout na něco, co mě v kině rozesmálo. Jo, reference na film Date Night, a to, aby si Mark Wahlberg oblékl triko, byla milá, ale ne vtipná. Řešení konfliktů tanečním soubojem může být zábavné, ale musí se ten tanec fakt natočit, ne jen naznačit. Pes zlej na jednoho člena rodiny mohl někdy teoreticky sloužit jako zdroj zábavy, ale ne když to je v každém druhém filmu. 

8. Co mi na filmu vadilo? Předvídatelnost za hranicí veškeré možné předvídatelnosti, vtipy opakované potolikáté, že už se jim prostě nedalo smát, Will Ferrell v roli člověka, který se té šikaně nikdy nevzepře a zbytečně moc klišé i na můj pokleslý vkus.

9. Co se mi na filmu líbilo? Boby Cannavale, kterej pobaví i s blbým materiálem. Početná camea. A to hned několika komiků: Hannibal Buress (toho má rád hlavně Bill Cosby), Paul Sheer, Bill Burr a dalších známých jmen jako Kobe Bryant, John Cena nebo Allesandra Ambrosio.

10. Komu je film určen? Těm, co chtějí vypnout mozek a jen zírat před sebe, ale nechtějí se u toho vyloženě stydět. Těm, co mají hodně rádi Wahlberga a Ferrella a odpustí jim. Těm, co se chtějí chvíli dívat na nové záběry Marka Wahlberga bez trika. That's all folks. P.S. kozy ukáže Wahlberg i Ferrell, ale frontály nejsou žádný.

2 komentáře:

  1. Wahlberg v The Other Guys nehral super macha ale troubu, kterej driv tancil balet.

    OdpovědětVymazat