6. ledna 2017

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016) - Pecka!

Jestě jednou: PECKA! Jsem zvyklý, že obecně názorově nezapadám v ničem a nikam. Moje hodnocení letá napřiklad na křídlech Farscape, Firefly, Fawlty Towers, IT Crowd, BBC Sherlock série 1 a 2, Doctor Who (2005) série 7... Douglas Adams k mým vlhkým snům patří také a tentokrát poprvé audiovizuálně.

credit: imdb.com


Když jsem jako puberťák četl řádění Dirka Gentlyho poprvé, měl jsem pocit jako bych byl právě zasvěcován do těch největších tajemství humoru a vesmíru. Takže jsem si tento seriál pořizoval s trochu opatrným kliknutím. Ovšem zklamání jako ze Stopařova průvodce po galaxii se nekonalo.

Nebojte, ta šilhavá bloncka má tu ofinu v seriálu tmavou.
credit: justjared.com

Tyto řádky píšu pod dojmem prvních 4. epizod. A už v tom lítám. Zažívám znova pocit zasvěcení a miluji všechny hlášky, herectví hl. postav a dokonce jsem se načapal jak s libostí poslouchám hlas Farah, ztvárněné herečkou Jade Eshete. Jsem stoupenec šovinismu vůči ženám v kategorii humot a tak jsem se musel podělit. Ostatní ženské role ujdou a ujdou. Mezírku nemá žádná, smůla ale tak nějak tu komedii zvládají na okresní úrovni. Tzn. podle mě výjimečně dobře. 

Dirk Gently je výsostně BRRRRRITISH ale trochu debil. No a ten Eliah Wood k němu tak nějak dobře sedne a výsledek je sranda.

Scénář i režie to zvládají výborně a Adams nemá důvod k obracení se v hrobě. Ani o kousek. Jděte do toho, nečekejte až to někdo zkurví dabingem.

Vykození zatím žádné.

Imdb profil seriálu.

3 komentáře:

  1. SPG film mel plno skvelejch napadu (infograficke animozni ztvarneni samotneho Pruvodce napriklad, nebo hezky udelanou atmosferu kolektivniho jasu/zklamu u Hlubiny), kazdopadne jako celek to bylo strasne na prd -- kdo necet, nemohlo bavit, kdo cet, taky ne. Dle meho urputna snaha z knizky nic nevynechat. Asi jako otrocky zfilmovat cimrmanologickej seminar.

    Dotaz zasadnak: do kin pry razi film, kde je vesmir, raketky a http://i.imgur.com/NeJMd4U.jpg a http://www.viralnetics.com/r/2015/12/520/NP7tPxq.jpg Uziju si to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak teda nejlepci skupenstvi SPG je verze Ceskeho rozhlasu Vltava (Eben=vlezlej a nadsenej lodni pocitac, Labus=Ford, Moravec=Biblbrox).

      Vymazat
    2. bohuzel neuzijes. je to romantickej shit zalozenej zapletkou na scenari nepravdepodobnym i pro piskem zasypany ZX Spectrum pod vodou. nehlede na to ze dotycna maloocka bez vicek s rakovinou po celym xichte to neda. ani ten hezounek.

      Vymazat