3. května 2016

Keanu - slabota, ale s životní šancí pro Liama Neesona [6.2/10 A.S.]

1. Dvojici Keegan-Michael Kay a Jordan Peel můžete znát z Comedy Central pořadu: Kay & Peel. Tady je ukázka pár jejich klipů, který patří k těm nejpopulárnějším (ačkoliv můj oblíbený aerobik se špatnou zprávou tam není). Občas sou hodně vtipní, občas méně, tu a tam vůbec.

2. Jejich první celovečerní film Keanu bohužel osciluje na pomezí kategorií "méně" a "vůbec". Zřejmě se prostě nedá bodovat (aspoň komerčně, jako v ČR s Kameňákem) s filmem složeným v podstatě jen ze skečů nebo téměř estrádních rádoby vtipných jednotlivostí. Keanu zatím utržil "jen" 9 mega oproti 15 M budgetu, tzn určitě se po prodeji televizím pokryje, ale nebude to žádný finanční zázrak. Překvapivě dobře je film ovšem hodnocený kriticky, na RT má 77% od top critics. Že by další recenzenti s barevnýma brýlema?

3. Vyskytne se ve filmu o tom, jak dva chováním "bíli" čenoši cestou za záchranou malého koťátka předstírají že sou "gangsta" černoši  nějaký dobrý vtip? Určitě. Několik. Většina z nich je v traileru. Mimo to co je v traileru k nejlepšímu z filmu patří rozhodně tanec Kay & (falešný) George Michael a vůbec celá drogová sekvence, ve které se na 10 sekund a dvě věty vyskytne i skutečný Keanu Reeves. Teda jeho hlas. Ale jako celek je film zklamáním. A to přes to, že to kotě je fakt srašně k sežrání a všech 7 kočiček a kocourků co ho dohromady hrálo se na plátně opravdu vyznamenalo.

to koťátko mě kreje, right?

4. Režie se ujal Peter Atencio, který předtím režíroval prakticky jen skeče Kay & Peel. A scénář psal scénárista Kay & Peel (a taky nováčekAlex Rubens a na filmu je to, z čeho oba vycházejí hodně vidět. Je to vlastně výstavba scénky za scénkou, kde se víc než na scénář nebo dialogy dává na komediální talent dvou hlavních herců. Kteří ho mají, jen by potřebovali lepší scénář a lepšího režiséra.

ješiši ta majinká košišta je ale joztomilá!

5. Mimo dvojice Kay a Peel se ve filmu objeví eště (téměr k nepoznání namaskovaný) Will Forte, Luis Guzman, Method Man, Anna Faris, Jason Mitchel (jehož postava ve filmu poslouchá písničku od NWA a kdo viděl Straight Outta Compton ví že Mitchel hrál Easy E) nebo Tiffany Haddish ale ani jedna z těch postav (drogový dýler, další dýler, gangster, gangster nebo feťák) není dostatečně zajímavá natož uvěřitelná. A je to škoda, protože film jako celek má potenciál a spoustu talentu.

Vy si mě nepamatujete z HIMYM nebo League??

6. Kay i Peel si natáčení určitě užili a už z těhle behind the scenes je zjevné, že to byl jejich srdeční projekt. Napadá mě srovnání s filmem Trainwreck, kde komička Amy Schumer také hodně těžila ze svých jednotlivých scének a skečů z pořadu Inside Amy Schumer, ale ačkoliv ve filmu bylo poznat, že některé věty sou ze stand-upu, dohromady to držel velmi solidní scénář. Spolu s postavama, které měly víc důvodů pro to bejt na plátně, než jen odříkat vtip.

What the fuck did you say about my pussy cat, bro?

7. Jedna věc co mě ale při sledování filmu mrzela hodně, byl pocit, že těch nebohejch 7 kočiček, který údajně nebyly téměř vůbec trikově upravovaný, ale naučily se spoustu stunts (například kličkovat mezi vybuchujícíma minipetardama) si to natáčení užívalo podstatně méně, než zbytek herců. Je tam třeba záběr na to, jak někdo dělá salto dozadu s kočičkou v ruce. Je to ve slow-motion. Ta kočička vypadá velmi netrikově. Jestli s ní v ruce fakt někdo dělal salta na zad, tak potěž pánbu. To samé scéna v autě, kdy se nepřipásaná nebo jinak zabezpečená kočička smýká ze strany na stranu, když se auto otřásá, ať už jen v simulátoru, ty pohyby tý kočky naznačujou, že se jí fakt třáslo něco pod nohama. Nebo že by jí naučili na povel předstírat ty otřesy? Ehm. Proto mě moc zajímalo, jestli za titulkama bude "No Animals Were Harmed during the making of this movie" od AHA. A on tam nebyl ten klasický holistický disclaimer, ale jen "Our Representatives were present during making of some of the scenes on this movie. During making of those scenes, no animals were harmed.". Mno. To mne trochu znervóznilo. Ale dle vyjádření AHA na FB prý je počet při filmování Keanu zraněných koťátek 0, tak snad nekecaj.

Puste mě ven!!!

8. Co se mi na filmu nelíbilo? Promarněná šance udělat dobrej spoof Johna Wicka, na což to z traileru původně vypadalo a od čeho tvůrci upustili po asi 3 vtipech. Škoda. Přehrávání všech zůčastněných (mimo koťátek). Jako by nakročili k parodii typu Scary Movie ale v půlce si to rozmysleli a začali dělat "normální" film. Ale ten měl chabý scénář, slabé dialogy, a příliš na pilu tlačící vtipy. Zbytečné dvou-role. Fakt že koťátko původně nebylo Peelovo, a měl ho den, tak co s tou sobeckou hamižností? Takové chování lidí co naleznou "opuštěnou" kočičku nepodporuju!

jakou metodu používáš ty, ty chytráku?

9. Co se mi na filmu líbilo? To kotě je kurevsky roztomilý, to se nedá vokecat. Po prvním víkendu co je Keanu v USA v kinech údajně šíleně stoupla poptávka po adopci koček z útulku. Film si dost vyhrál s promo materiálama, takže vznikla série vtipných plakátů a různých fotek a jednoho kočičího kalendáře, z kterého se mi nejvíc líbí slide imitující film Se7en. Pak veškeré scény na drogách, taneční výstupy, hudba, plus závěrečný shoot-off má taky něco do sebe. Dobrý byl i white-talk Michaela Kaye. Ale nejlepší je homage Liamovi Neesonovi. Trochu navazující na tenhle klip  a tenhle výstup se samotným Liamem, a fakt, že Neeson kdysi nejen učil, ale i mlátil své teenage studenty. Moc doufám, že film Substitute Teacher s Liamem Neesonem v hlavní roli se skutečně natočí. Když už k němu mají plakát.

Už ste mě viděli v Punch Drunk Love?

10. Pro koho ten film je? Pro lidi, co mají slabost pro roztomilá koťátka (takže je film bude bavit) ale nejsou přílišní kočkomilové (takže jim nebude vadit jak Peele tu kočku blbě drží nebo neopatrně zvedá, případně se zamýšlet jestli ta kočka měla chudák špunty v uších nebo jak). Pro lidi co jim vyhovuje humor dua Kay & Peel  a je jim líto, že nemají větší prostor. Pro ty, kterým se líbila celá (a to je to důležité) frančíza filmů Harold & Kumar. Pro milovníky černošských "gangsta" komediíí. A konečně pro ty, co si rádi zahulí, a pro ty, co chtějí rozšířit svuj gangsta slovník o pár neobratně použitých výrazů.


face swap not needed






8 komentářů:

  1. S tou slecnou s temi nejkrasnejsimj drabky,
    chci stravit cely zivot-
    poznat jak vypada ve veku babky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kup si drubky a zavolej dr. Drabovy.

      Vymazat
    2. trapas tvle.
      *drapky

      chodim na betachat, to mas pak tezky

      Vymazat
    3. anonymni kibicuje anonymniho, to je vetsi trapas nez drapky nejake drabky :)

      Vymazat
  2. Snad uz vyplynulo mezi radky,
    kdo chvali ty tve sexy drapky.

    ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. ..,
    ceka na prvni polibek od tebe,
    urcite bude sladky.

    Gn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drabova je sice kocka, ale radioaktivni. Trci vam prst do prdele a mate vnitrni kontaminaci = to uz nevybelite.

      Vymazat
  4. Komplexni dilo, tenhle obraz. Cert vem film.

    OdpovědětVymazat