31. prosince 2017

Kinematografické Nej a Nej z roku 2017

Ke konci roku je žádoucí zamyslet se nad tím, co se během minulých 12 měsíců povedlo nejvíc a co nejmíň. A protože přemýšlet nad "the best and worst of" z vlastního života se o Silvestru moc nevyplácí, raději jsme žebříčky sestavili z našich zážitků v kině a u "televize". V kategoriích nejlepší a nejhorší filmy, seriály, příjemná překvapení a nejsilnější vizuální zážitek. U některých kategorií se víceméně shodneme, Guardians of the Galaxy 2 nebo Blade Runner 2049, filmy, které nominovali jak Spimfurt, tak Kverulant mezi své "top", se u mě nevešly jen víceméně těsně, ale jiné tituly jsou pro mne v nominacích překvapení (Baby Driver, Atomic Blonde, wtf, taková přehypovaná nuda). Ale trochu mne potěšilo, že se ani jednomu z nás do topky nedostal Dunkirk, který mne osobně v kině nebavil, byť uznávám jeho řemeslnou kvalitu. Tak asi jsme holt více konzumní než kritici na Rotten Tomatoes. Plus já za sebe místo Dunkirku doporučuji Darkest Hour, s podobnou tématikou ale jedním extrémně strhujícím výkonem na plátně navíc. Go Churchill Gary Oldman! Ale zamyšlení nad uplynulým rokem v kinech mne také dovedlo k tomu, kolik recenzí jsem nestihla napsat, ačkoliv jsem všechny ty filmy poctivě zhlédla. Zapřísahám se tedy, že příští rok to zkusím napravit. Ale nyní již k těm žebříčkům:

dva ze tří, jo? tak fajn


Kverulant hodnotí:

1. Nejlepší v kině:
2. Nejhorší v kině:

3. Nejlepší seriál:

4.  Nejlepší překvapení:
Get Out, It, Blade Runner 2049

5. Nejlepší vizuál: 
Blade Runner 2049


marvel at this marvel!

Ze Spimfurtova vesmíru:

1. Nejlepší v kině:
Guardians of the Galaxy 2, Blade Runner 2049, Valerian and the City of a Thousand Planets

2. Nejhorší v kině:
Life, The Circle, Alien: Covenant

3. Nejlepší seriál: 

4. Nejlepší překvapení:

5. Nejlepší viziuál:
Blade Runner 2049, Valerian and the City of a Thousand Planets


a pak zmáčknul "stáhnout", představ si to…

A moje vlastní hodnocení roku 2017 je:

1. Nejlepší v kině:

2. Nejhorší v kině:

3. Nejlepší seriál:

4. Nejlepší překvapení

5. Nejlepší vizuál
John Wick 2, Valerian and the City of a Thousand Planets, The Shape Of Water, Thor:Ragnarok

Spousta dobrých filmů 2017 nás ještě čeká v příštích týdnech. Učitě pro mne bude zajímavý například nový Woody Allen (Wonder Wheel) a Spielberg (The Post), byť to nejsou zrovna nejlépe hodnocená díla. Ale stoprocentně budou povedené následující snímky z 2017 úrody: Molly's Game3 Billboards outside of EbbingPhantom Thread a The Florida Project. Ale ty nás v ČR bohužel zastihnou až po Novém roce. Tak ať už jsou tady! Prga.


Welcome to 2018 bitchez!













5 komentářů:

  1. Filmy nejsou důležité. Lidé jsou, nebo mohou být, důležití. Happy New Year.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemohu se zbavit dojmu ze Passengers jsem videl 2017, ale pisou se 2016. Jinak bych ten film zaradil na predni mista v odpornosti.

    OdpovědětVymazat