24. listopadu 2017

Thajskem ku zdraví: vzhůru do povětří! (25)

1. Zítra to bude měsíc, co tu jsem a ještě další měsíc mám před sebou, tak je záhodno si udělat párdenní pauzu. A odměnit se nějakým výletem. Chystám se tedy na Macau. Ano ano, vím že ty Bondovské lokace ze Skyfall tam ve skutečnosti (nebo rozhodně né všechny) nejsou. Ale i tak mne to tam velmi láká.

2. A nejsou to jen ta barevná vystylovaná krásná kasína, kvůli kterým se Macau přezdívá Las Vegas Asie. Ale je to ten pro mne fascinující mix staré Evropy (konkrétně Portugalska) a Číny, který se tam nachází. V jedné části Macau to totiž vypadá jako v neoklasické (a i starší) jižní Evropě, a v druhé jako v hyper moderním ultrabarevném počínštěném Las Vegas. To prostě člověk musí vidět. Jo a taky tam mají pandy velké. A atrakci, která si říká 5D Batman flight. A obří věž ze které se dá skákat. Hádejte jestli půjdu skočit z věže nebo na Batmana?

3. Před svýma 3 dnama "volna od cvičení" jsem si ovšem naordinovala pořádný zápřah. Celý tento týden jsem věnovala převážně sparringu s teenage Kanaďankou, zdaleka nejsympatičtější cvičenkou odsud. Ta mne nejprvě několik dní zdařile masakrovala, ale včera se mi povedlo uhrát remízu. Škoda že dnes odjíždí. Hodne mne to posunulo. Zejména proto, že se narozdíl od chlapů nebála/neměla zábrany mě mlátit. Ať už do obličeje, břicha nebo koz. Což pánové zde dělají jen docela opatrně. Teda až na Itala. Ten se mnou nemá slitování. A tak je to správné. Až se vrátím z Macau, budu trénovat zas převážně s ním.


Volare, oh oh
Cantare, oh oh oh oh

4. Během boxu už relativně často pociťuju radost "ze hry". Z pohybu ani tak ne, ale ta činnost mne baví. Ale nejzábavnější ze všeho byla asi i tak dnešní hodina krav maga. Kde jsme se jednak učili odzbrojovat teroristy (od samopalu), vyhýbat se smrti z rukou teroristy (prakticky nejde, ale dá se torchu snížit šance na to že se tou obětí stanu), a druhak dokázat se bránit proti noži a zároveň se pokoušet nožem rozpárat útočníka. Mental note: pořídít si taktický nůž. Bavilo mne to s ním.

programátor se svého samopalu držel seč to de. ale marně.

5. Ovšem aby si člověk vypracoval reflexy dostatečně dobré na to, aby měl někdy šanci se proti napadení nožem skutečně ubránit (po mnoha mnoha měsících ne-li letech dřiny, samozřejmě) je potřeba to mít opravdu zautomatizované. Takže Ital nás při hodinách rozptyluje na max. Občas nám hází během tréninku pod nohy překážky. Občas uprostřed něj zhasne. Nebo do člověka různě strká, případně po něm hází boxerské náčiní. Jednou na mne přitom přiletěl i medicinbál. Který si tady kolega nehlídal dostatečněne.


ok ok, at least I got both of my balls…

6. Nebo nás nechá trénovat do zblbnutí dva pohyby. Ano připomíná mi to Karate Kida. Originál i remake. Wax on, wax off. A přitom ještě chce abychom s protivníkem nenuceně konverzovali, zatím co na sebe vzájemně útočíme nožem a zároveň se snažíme uhýbat tomu druhému a jeho noži. Když nad tím přemýšlím tak to není zas o tolik jiné než box, ale při boxu mi připadá že mezi ránou a obranou je jiný rytmus, než při útoku před/obraně s nožem. Nebo je to tím že krav maga je prostě zábavnější? Je víc blízké realitě a jsme v něm většinou v ustálených dvojicích, což má také něco do sebe.


rozhodně je se zde na co koukat

7. Můj kolega na krav maga je… jak to říct. Sympatický podivín. Stačí říct že to je programátor? Ne? A když doplním že je mu 27, má trochu zvláštní sociální dovednosti a programovat se rozhodl začít učit před rokem a do té doby se věnoval něčemu úplně jinému, už to dává lepší obrázek? Oceňuju ale jeho zápal. Do programování i do boje. Je to bývalý kaskadér, a je skvělý v judu, takže pohybově mě strčí do kapsy, ale na druhou stranu lze lehce vykolejit právě v rámci toho běžného sociálního styku. A né, není to tím že je Applista. Ach ti ajťáci. Ale ne, on má regulérní výmluvu, před 3 rokama se při práci stunt-mana vykrosil na motorce, a prý to mozek neodnesl bez menšího poškození.


tu urážku Jobse odovláš, ty šmejde!

8. Ptala jsem se v čem programuje a co ho baví nejvíc, říkal něco o swiftu a céčku. Pak mi asi 10 minut vyprávěl (během toho co se mě snažil ubodat) o té apce co teď dělá a jak před rokem neuměl ani základní příkazy v html a teď už dodělává svojí xtou funkční aplikaci a dokonce už nějakou prodal. První co kdy udělal prý bylo Hello World. A pak kalkulačku. Teď mobilní aplikaci pro personální řízení nějakého podniku. Prej mobilní HR teď děsně frčí. V tom proslovu se hodně objevovaly slova jako array, loop, object, class, dynamic, type, var, div, function, string.… Znáte to. Odhání to kunšofty prej. Ale! Když má člověk u toho v ruce nůž, a může do toho člověka přitom bodat, tak to nakonec není vůbec nuda! 

ano vlastním kalhoty z Americké vlajky. Ale byl Thanxgiving, chápejte!
Tričko ze Spacefestu na něj sice nesvedu, ale což.

 You do you, Ill do me.

9. Přeháním. Naopak, rozhovory s tím programátorem jsou velmi zajímavé, a díky kolektivu nejmenovaných přátel z podobné oblasti ta slova i znám, aspoň z doslechu, a můžu se zas něco nového naučit. Takže jsem se mu nabídla jako user-tester té nové aplikace, na které teď pracuje. Protože, proč ne. To mě baví. 

a mě zas baví žebrat o jídlo.
Nekecej že na tom talíři nemáš maso!

10. Takže už jsem si tu našla několik věcí které mne aktivně berou a to se počítá. Teď jen se dostat do formy, která bude znamenat že vydržím ve fázi "tahle činnost mne baví" déle než dvě minuty. Jisté pokroky tu jsou. Už vydržím dělat nůžky celé tři minuty v kuse, pod vodou minutu, a držím momentální ženský rekord v low-planku. Teď jen něco s těma plícema sakra. Asi to bude chtít ještě trochu zhubnout. No tak směle do toho, a za měsíc to by bylo, abych nedokázala libovolného programátora bodat aspoň deset minut v kuse bez tepovky nad 140!

zásadní vývoj: občas mi už druhá ruka zůstane i při úderu u obličeje!
teď ještě najít správnou vzdálenost od oponenta.


PS: zdá se že toho pavouka přežiju. 

6 komentářů:

  1. Tohle Bunt neda, muhehe. A low-planck je presne kolik?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vis ze ani nevim, dela se to oproti souperum takze vidis akorat to kdo se kdy zhrouti. tipuju ze to budou nejaky 2 minuty. zitra zmerim…

      Vymazat
    2. Profesor Planck měl menšího bráchu a ten vymyslel ještě menší Planckovu délku (low-planck).

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. no, vzhledem k tomu ze ten zensky rekord tady je mezi 3 lidma, tak ti nechci delat nejake nadeje na to ze to bude nejak zvlast napinavy ale proc ne. zitra si to zmerim a pak si muzeme zkusit virtualne premerit penisy :)

      Vymazat
    2. Vedeš o Planckovu délku nebo čas?

      Vymazat