12. dubna 2016

Zlo nikdy nespí (Before I Wake) - 4/10

Zlo nikdy nespí je velice zapomenutelný horor s tím roztomilým chlapečkem z The Room a Kate Bosworth s podivně vyhlazeným obličejem (nebo se to zdá jenom mně?).




Základní dějová linka je totální hororová klasika: Manželský pár po smrti vlastního dítěte adoptuje nové dítě a s novým dítětem přijdou taky různé podivné nadpřirozené a děsivé věci. V tomto případě chlapeček a jeho schopnost, že všechny jeho sny se stávají skutečností. Což je hrozně kouzelný v okamžiku, kdy se mu zdá o něčem pěkným. Jenže se mu zdají taky noční můry při kterých končí veškerá sranda a objeví se zlá potvora rakolina, co mu prý kdysi snědla maminku a nehodlá se spokojit jen s tím. Tak chlapeček nerad spí a aby nespal, zobe pilule a zapíjí je redbullem. Noční můra v Elm Street style.

Jak už psáno na začátku, Zlo nikdy nespí je dost zapomenutelná záležitost. Na horor málo děsivá, jedna příšera a pár laciných lekaček už dneska nikoho ze židle nezvedne, dokonce ani takovýho srábka jako jsem já. Kate Bosworth není zas taková paní herečka, aby to mohla celý film v pohodě táhnout sama. Závěrečný rozuzlení je takový trochu do prázdna a ve výsledku nijak překvapivý, protože se celý odvíjí od toho již zmíněnýho "zlej bubák rakolina mi sežral maminku", což by pro průměrně inteligentního lidského tvora neměl bejt moc velkej oříšek. Rozhodně se z událostí probíhajících na plátně dalo vydolovat víc, viděla jsem tam hned několik zajímavých způsobů, kudy by se film mohl ubírat a přidat trochu alespoň na depko náladě
Plusem je rozhodně Jacob Tremblay, ale jeho roztomilej dětskej ksichtík "jsem tak roztomilej, až jsem svým způsobem děsivej" by se dal pro horor rozhodně zužitkovat mnohem mnohem lépe. Snad to ještě někdo stihne, než kluk vyroste a bude pozdě.

Jedna dvě, Freddy rakolina jde

Finální verdikt: zlo možná nespí, ale vy po shlédnutí budete určitě spát jako miminka a po probuzení nebudete vědět, že jste nějakej takovej film viděli.
Žádná tragedie to sice není, ale na prdel se z toho taky nikdo neposadí. Zkrátka průměr a šeď a víc písmenek si to už nezaslouží.

11 komentářů:

  1. ajajaj, me by se to mozna i tak libilo a u nas to nepude do kin, pac relativity media zkrachovaly a stahly to z april release a pokud vubec, tak to do kin pusti az na konci roku 2016 a i to je v ohrozeni. to je ale smutny pribeh. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, v našich kinech to má premiéru ZÍTRA.

      Vymazat
    2. Ehm, v našich kinech to má premiéru ZÍTRA.

      Vymazat
    3. Žije: http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2011/Prosinec---2011/Myval-severni---vetrelec-v-Poohri

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. potvrzuji ze ziju. a to i v tak krusnou ranni hodinu jako je prave ted… ale ne v CR.

      Vymazat
    6. Nebo tím chtěl Smrťák říct, že už se o toho mývala v ČR postaral.

      Vymazat
    7. chudak cesky myval to za me schytal... predpokladam, ze prave proto ten US myval vcera škytal? tajemstvi smrti myvala v CR fukuv link v sobe urcite skýtal! Ted aby Zeman misto Cinanu obhajce za prava myvalu v CR vital?

      Vymazat