22. dubna 2016

The Huntsman - Winter's War - po Sněhurce ani stopa [2/10 A.S.]

v tý tag line chybí "during" a "after". Just sayin....
1. The Huntsman - Winter's War je strašnej film. Prakticky se nedá dokoukat. A kdyby můj doprovod v kině nezajímalo, jestli Thor a Murph budou nebo nebudou nakonec pořádně šukat, tak odejdu nejpozději ve 30té minutě filmu, kdy mi přišlo že i běhání po schodech nahoru a dolů by bylo zábavnější, než tam další hodinu dvacet sedět.

2. "Zajímavej" je film snad jen tím že po 300: Rise of an Empire  je to (asi) jedinej film co je zároveň prequel a sequel. Ale je podstatně horší, a to už 300RoE bylo dost nepovedený. Ale tohle se fakt odehárává nejprve před Sněhurkou, potom podivným střihem po Sněhurce, a  pak eště při Sněhurce. Přitom Sněhurka sama tam vůbec nefiguruje, a to ačkoliv se vo ní často mluví a v jedničce bylo její ženctví probuzeno polibkem právě od Lovce? Který na Sněhurku teď peče a zajímá se jen o svou zombie manželku? Která je děsná kráva? A kerá neukáže ani jednu kozu, ačkoliv má dvě a prý pěkné?  Curiouser and curiouser!


kdo mi dal do toho kapučína cukr?

3. Nemá cenu hrát si na nespoilování, když scénář si nehrál na scénář. Představuju si, že ho za víkend napsala tlupa rozlícených trpaslíků jako pomstu za to, že trpasličí role v obou filmech (Snow White & the Huntsman, aneb Citizen Kane této frančízy) nehráli trpaslíci. Případně ho mohl napsat nějaký rogue (a značne beta verzní) screen-writing AI-bot, který někdo okradl o to I. Jinak fakt nevím, jak se mohlo stát, že příběh téměř nedává smysl, půjčuje si hned z několika různých mytologií (severská, keltská, čistě vymyšlená připomínající high-budget but low-quality verzi GoT), knižních světů (Lotr, Narnia, Bratři Grimmové, Andersen), nebo přímo filmů (Frozen, Avatar, anyone?!). Aby ve výsledku vytvořil naprosto nesourodou mozaiku vzájemně do sebe nezapadajících kousků, z nich skoro žádný není zajímavý.

waist training 101

4. Za nejhorší prohřešek "scénáře" považuju to, že se tak málo věnoval té potenciálně zajímavější (a pro tuhle frančízu nové) postavě, sestře zlé královny Ravenny - Freye (Emily Blunt, krásná jako vždy), o kterou kdyby se psaví trpaslíci nebo rogue beta A opřeli, tak by mohli filmu dát postavu, co by vzbudila nějaký reálný divácký zájem. Hned druhý největší průser ale bylo, jak benevolentně se ve filmu zacházelo se smrtí a zmvrtvýchvstání. Ble. Ježís hadr. Spoiler: na konci filmu bylo díky tomu osvěžující, když někdo konečně skutečně chcípl. Ovšem možná jen do dalšího dílu. Jedním ze scénáristů byl Craig Mazin, člověk co napsal otřesný film Identity Thief nebo slátaniny typu Scary Movie 4 a 5. To lecos vysvětluje.

a díval ses do knihovny?

5. Film režíroval debutant Cedric Nicolas Troyan jehož jediný předchozí režijní počin je krátký film s názvem Mrkev vs Ninja (nedělám si legraci). Jinak Mr. Guma dělal spíš efekty nebo pomocného režiséra a teď se mu do pracek dostal remake Highlandra, s kterým se teda asi rozlučme aneb další láska ztroskotala a hoří.

Jak moc teď lituješ že si vycouvala z Avengers?

6. O čem film je? Bůh ví. Ale snad o tom jak: A) se Huntsman stal Hunstmanem (čemuž je ale věnováno max 5 minut z těch téměř dvou hodin), B) jak se Freya stala Freyou (2 minuty), C) jak Ravenna eh... žila, umřela, pak zas žila a pak zas umřela, aby potom znovu obživla a doufejme že i znovu umřela? D) Kristen Stewart nasrala producenty svou aférou s režisérem jedničky, E) ukázat cechu Hollywoodských trpaslíků zač je toho loket, F) se tvářit že vysvětlím tu JEDINOU větu z jedničky, která má nějakou spojitost s názvem dvojky ("I have fought the winter's war), ale pak na tu samotnou válku nenechat dojít -wtf. G) dostala práci spousta komparzistů, co jakoby vypadli z libovolného LOTRA, se svejma špinavejma odulejma tvářičkama, prasečíma očkama smutně koukajícíma do dálky a výrazama špatně se snažícíma předestřít emoce blízké strachu či obavám z toho co nadchází. V tomto případě: credit na IMDB ale u filmu, kterej vejde do dějin jako komerční i kritickej provar. O čem film není? O Sněhurce, ani o Zrcadle.

Sedí na mě rozkrokem Emily Blunt, zatímco vy honíte, mu he he

7. Ve filmu chybí povedený humor. Pokud za něj člověk nepočítá pokusy herců o skotský přízvuk. Pro ty z vás, kdo se smáli tomu, jak tragicky se o skotský přízvuk pokoušel v prvním díle Australan Chris Hemsworth: Jessica Chastain dosáhla nové úrovně hrůzy, kdy jí místy není rozumět, a místy zní jako mix Irky, Němky imitující Skoty, a Američanky po obrně.

Rejžo, jak to je, máme se přitahovat nebo odpuzovat?

8. Co mi na filmu vadilo? Prostředních 90 minut (procházky lesem, podivné rádoby zvraty, kvílení ne-trpaslíků při pokusech o humor, obludky co tam hrozně nepasovaly, a ta všeobjímající nuda. A divný barvy). Kostýmy Lovce a jeho ženy Sáry. Jakoby vypadly z klipu ACDC nebo Nitghwish. Přízvuky Lovce a Sáry. Byla to parodie? Absence jakékoliv chemie mezi Lovcem a Sárou. Absence nějaké zajímavé sexuální scény. Mezi kýmkoliv a kýmkoliv. A to beru i trpaslíky, jak víte. Neustálé obživování mrtvol. Fakt, že se Sára celej film tváří jak puchejř, ale přitom je to náročná agresivní nána, co po prvním svlečení chlapovi oznámí, že si jí právě vzal.

za tohle glorifikovaný cameo sem dostala 10 mega, bitchez!

9. Co se mi na filmu líbilo? Hudba a střih druhé části tohoto traileru. Emily Blunt a Charlize Theron (kerá je tam ale fakt minimálně) a jejich kostýmy a makeup. Jízda na ledním tygro-medvědovi, protože působila tak divně, až se tomu dalo zasmát. Prvních pět a posledních 15 minut, kerý maj docela spád i náboj. Liam Neeson. 

cože, tohle není meloun?

10. Pro koho ten film je? Pro skalní fanoušky Emily Blunt, ale těm stačí přijít na posledních 15 minut. Pro dívky hledající inspiraci na cool make-up. Pro ty co chtějí vidět hořící novorozeně. Pro ty, co se cítí moc starý na film Frozen, ale zajímá je proč je kolem toho ten hype. Pro nikoho jiného.


Ps: daleko lepší film s trpaslíkama je tenhle.

5 komentářů:

  1. Z klipu ACDC nebo Nightwish? Jak ty názvy vůbec můžeš použít v jedné větě?

    OdpovědětVymazat
  2. Prequel! Sequel! Češtinu ti odpustím, angličtinu ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi slo o predkvalifikaci. Dobrym shledavam, ze tam je k frigo-Else i zrzava Anna, ale skoda, ze je ten snimek dle vseho natolik o hovne, ze ani tyhle prvky to nezachranej.

      Vymazat
    2. jeste ze te mam. opraveno. danke.

      Vymazat