28. ledna 2016

Ride Along 2 - Poldův švagr už je polda [3,5/10 A.S.]


1. Když už se člověku stane, že se jmenuje Tim Story, tak je fajn, že se ve své kariéře věnuje vyprávění příběhů.  Ale eště lepší by bylo, kdyby vyprávěl zajímavé příběhy a kvalitně.

2. Režisér Tim Story vytvořil sequel ke své komerčně úspěšné komedii Ride Along, ve které se Kevin Hart snažil zalíbit svému nastávajícímu švagrovi (Ice Cube) a zároveň předvést, že ačkoliv sám moc nenarostl a mimo hraní videoher a nervózního žvanění mu nic nejde, byl by z něj určitě dobrej polda.

3. V Ride Along 2 se Kevin Hart stále snaží zalíbit svému nastávajícímu švagrovi (stále Ice Cube) a zároveň předvést, že ačkoliv sám moc nenarostl a mimo hraní videoher a nervózního žvanění mu nic nejde, byl by z něho určitě dobrej Ice Cubův chlupatej švagr, švagr s odznakem, parťák.

4. Kevin Hart momentálně sjíždí vlnu úspěchu hlavně v oblasti stand-upu. Vyprodává velké arény a pro producenty se, zvlášť po komerčním úspěchu Ride Along (budget 25 x WW revenue 150 mega), stává tzv. "household name", tedy jménem, které prodává. Potvrzeno jak u Get Hard s Willem Ferrellem, tak teď u Ride Along2.

5. Pro ty, kteří Kevina Harta jako komika neznají doporučuju shlédnout třeba "Kevin Hart: Laugh At My Pain". 

6. V čem ale u šablonovitého filmu, co staví na stereotypech (včetně těch etnických), tolik diváků vidí ono lákadlo, moc nechápu.  Ale to je asi jedno. Na film se chodí, a ani mi nakonec nebylo líto těch 6 dolarů za lístek do kina, protože film je aspoň svižný a za svůj žánr se nestydí.

7. Ale narozdíl od Hartova celkem chytrého stand-up humoru, Ride Along2 prezentuje povětšinou to nejotřepanější, co člověk může čekat že se stane, když na plátno vedle sebe režisér postaví tvrďáka Ice Cuba a prakticky-trpaslíka s rychlou hubou Harta, a scénář je zcela ve vedlejší roli. A nezachrání ho ani to, že ho spolu-psal Rafi Jason Mantzoukas, který je zodpovědný za pár těch nejlepších epizod z povedeného seriálu The League. Asi to holt bez Rogena píše hůř.

8. Co mi na filmu vadilo? Ještě větší a víc šablonovitá odrhovačka než sme čekali. Přijde mi, že kdyby se v tom sále náhodou vysílala jednička místo dvojky, nebo i jen montáž z libovolné černošské komedie o někom undercover, tak to nevadí. Olivia Munn a její toporná role drsné policistky, kterou poslední dobou v této kategorii dobře zastupuje pouze Rosa Diaz

9. Co se mi na filmu líbilo? Ken Jeong ve skoro dobré roli. Hned po Changovi, samozřejmě. Přeju eště větší odvahu producentům, aby mu svěřili i vážnější polohu a třeba se dočká svého Truman Show efektu. Benjamin Brett nebyl nudnej. Soundtrack sednul. I s odkazama na Axela Foleyho, Apocalypse Now, nebo Bird Cage. A na velkém plátně ty auta, (cudně) polonahý holky, a scény z nočního klubu vypadají relativně zábavně, stejně jako ta část filmu, která je zpracovaná jako videohra, byť to není ničím nový koncept.

10. Pro koho ten film je? Pro ty, kterým se líbila první Ride Along. Pro ty, kteří mají rádi Ice Cuba v té jeho gumové póze černocha co se zásadně neusmívá. Pro ty, kteří mají rádi stereotyp o nervózně žvanícím černochovi, co nakonec ukecá ty největší mafiány. Pro ty, kteří si chtějí ještě týden lámat hlavu nad tím, jak by šlo dobře přeložit spojení "Brothers In Law" tak, aby to zachovalo oba významy.  A pro ty, kteří si stejně jako já trochu účůrnou když slyší tohle. Pro ostatní je pořád lepší film o černoších undercover zde. 

P.S. Ride Along2 ode mě dostává půl Sandlera navíc než Daddy's Home, protože mě při sledování nebylo líto toho času v kině.

2 komentáře:

  1. Proc sou tam ty debilni cisla? To je nakupni seznam?

    OdpovědětVymazat